Frigörande dans

Låt kroppen få bli dansad.

Frigörande dans, är en dansform utan koreografi, men där jag som ledaren inspirerar dig till dans-rörelser och en resa i kroppen. Sedan är det din kropp som avgör om du vill använda små, stora, snabba eller långsamma rörelser. Genom att du ger din kropp uppmärksamhet och låter dig följa med kroppens önskemål, får du i dansen möjlighet att lämna det intellektuella och de vanliga rörelsemönstren. Dansen har en fantastisk förmåga att läka och ger dig ett sätt att ta hand om dig själv.

Det krävs inga förkunskaper för att komma och dansa, vi dansar i bekväma kläder och barfota. Genom att vi dansar barfota får du en mer kännbar kontakt mellan fot och golv. Självklart kan du om du så önskar ha bekväma mjuka inomhus skor.

För varje danstillfälle väljer jag ut ett tema och tar fram musik, allt från klassiskt till pop. Varje danstillfälle startar med uppvärmning, därefter använder jag de sju rörelserytmerna och avslutar med avslappning. Mina danstillfällen är bland annat inspirerade av mina kunskaper från Frigörande Dansakademin, ledd av Anne Grundel.

De sju rörelserytmerna är
    - stillhet
    - lätthet
    - skakningar
    - kaos
    - flödande
    - tydlighet
    - din egen dans

Dessa rörelserytmer har ingen fast ordning och de kan användas så som det passar dagens tema.

Frigörande dans, är för mig ett lekfullt sätt att få kroppen att röra sig efter hur jag mår just nu. Jag får mer kontakt med mina känslor och det ger mig kreativitet.
För enskilda dansmöten kontakta mig för mer information.

Du kan läsa mer om frigörande dans på Frigörande dansföreningens hemsida. www.frigorandedans.net