Om mig och företaget

LisaBakgrund
I slutet av 90-talet, efter 20 år hos samma arbetsgivare, kände jag behov av något annat, något nytt, en förändring på något sätt. Mycket arbete hade gett mig kroppssymtom som magkatarr och jag hade svårt att lämna arbetet för dagen när jag gick hem. Jag såg en annons från Humanova som gav utbildning i personlig utveckling inom Psykosyntes. Jag gick på ett informationsmöte och kände att detta var intressant. Jag kände samhörighet med Psykosyntesens synsätt samt utbildningsformen hos Humanova, med tyngdpunkt på pratisk inlärning. Jag bestämde mig för att börja gå i terapi, jag gick också en helgkurs hos Humanova, sedan kände jag att detta ville jag gå vidare med. Januari 2002 påbörjade jag min utbildning.

Under utbildningen väcktes min önskan att arbeta mer humanistiskt och med människors utveckling. Efter utbildning och egen terapi i psykosyntes, lever jag idag ett mer harmoniskt, balanserat och innehållsrikt liv. Jag har funnit min kreativa sida som under flera år legat i vila.

Sedan 2006 är jag diplomerad samtalsterapeut.

Från mitt yrkesliv har jag erfarenhet från tjänstesektorn, där jag bl.a arbetat med förvaltning, support och utbildning i datasystem. Jag har deltagit i ett antal projekt, bl. a outsourcing av verksamhet och arbetat som chef. Jag har gått ett antal chefs- och pedagogikutbildningar i min anställning och är van vid organisationsförändringar och förbättringsarbeten. Sedan sommaren 2014 arbetar jag med personer med funktions- nedsättning.

2005 fick jag möjlighet att prova på Frigörande dans. Då öppnades en ny dörr för personlig utveckling där jag för stunden kan lämna det intellektuella. Frigörande dans, är för mig att på ett lekfullt sätt få kroppen att röra sig efter hur jag mår just nu. Jag får mer kontakt med mina känslor och det ger mig kreativitet. Samtidigt är det en underbar form av motion.

Jag kände att frigörande dans kan vara ett komplement till samtalsterapi, så 2007 gick jag en ledarutbildning för Karin Swanström i Stockholm. Karin som jag tidigare har dansat med och fått inspiration av. Det gav mig mer lust att utöka min utbildning inom frigörande dans. 2008 gick jag Anne Grundels ledarutbildning inom Frigörande Dansakademin.

2012 påbörjade jag en utbildning inom Dans och rörelse som terapeutiskt verktyg för Monika Thelin och Nita Gyllander som båda har stor kunskap och erfarenhet inom dansterapi. Utbildningen avslutades våren 2014. I och med detta kan jag erbjuda ett bra komplement till samtalet där även rörelse blir ett verktyg att växa och läkas.

Idag
Tar jag emot klienter i samtalsterapi och leder danstillfällen. Jag också cirkelledare i dans för personer med funktionsnedsättning. Jag kombinera Psykosyntesens synsätt och mina erfarenheter både i samtal och i dansen.
Jag är medlem i Psykosyntesförbundet  och i Frigörande Dans Föreningen.

Wheelstream
Företagsnamnet har för mig två betydelser, det ena är att det är mitt efternamn på engelska. Det andra och det som jag vill att du ska tänka på är vattenströmmarna i ett vattenhjul. Vattnet är hela tiden i rörelse där nytt vatten blandas med det gamla och sedan strömmar vidare med hjulets kraft till nya möjligheter.

Wheelstream har F-Skattsedel och är företagsförsäkrat.